Je verbinden met een tarotkaart

Zien, voelen en verbinden

Neem een tarotkaart (start met een kaart uit de grote arcana met een figuur op of een hofkaart). Leg de kaart tussen je handen en vraag aan de kaart om zich open te stellen en je zijn geheimen aan jou te openbaren.
Leg de kaart voor je op tafel en plaats je handen naast de kaart. Scan de kaart met je ogen, van boven naar beneden, van links naar rechts, let op het midden van de kaart, de hoeken,… Fixeer je niet op één punt. Als een symbool je aandacht trekt, bekijk het even iets langer, maar laat het daarna los. 
Neem de kaart en houd het tegen je voorhoofd. Scan de kaart met je derde oog.
Welke kleuren zie je? Kan je een 3 dimensionale voorstelling van de tarotkaart zien? Vallen sommige symbolen extra op?
Houd de kaart voor je hart. Vind je het gemakkelijk om met de energie te verbinden? Hoe voelt ze aan? Welk gevoel komt in jou naar boven?
Neem de kaart terug tussen je handen. Dank de kaart om zich open te stellen en zijn energie met jou te delen. Stuur nu zelf energie naar deze kaart, NIET om de energie van de kaart te veranderen, WEL om jouw verbinding met deze tarotkaart te versterken.

Projectie

Leg de kaart voor je. Kijk rustig naar de afbeelding zonder je aandacht te fixeren op details. Verbind je hart met de kaart. Voel hoe je totale energie zich verplaatst naar de kaart. Adem rustig in en uit. Sluit je ogen en open je innerlijke oog.
Wat zie je voor je, wat zie je achter je? Loop rond in het energieveld van de kaart en bekijk het vanuit verschillende richtingen.  Waar bevind je jezelf en hoe voelt de energie van die ruimte/ het landschap aan? Je ontdekt nieuwe elementen die niet op de afbeelding van de kaart te zien zijn.  Beschrijf de voorwerpen, personen, kleuren die je ziet. Wat gebeurt er? Beschrijf acties/ beweging. Gebruik al je innerlijke zintuigen.
Raak voorwerpen aan, luister naar geluiden en gesprekken. Voel de sensaties op je huid: warmte, koude, droogte, vochtigheid. 
Je kan ook vragen om een boodschap of instructie te ontvangen.
Neem afscheid van de figuren op de kaart, neem afscheid van de energie van de kaart. Laat je eigen energie terugvloeien naar je fysieke lichaam.

Enkele tips

  • Start met een klein ritueel  vb. handen wassen, een kaarsje branden,…

  • Neem tijd om tot rust te komen, zorg dat je voeten stevig contact met de grond (Moeder Aarde) hebben. Adem rustig in en uit.

  • Vermijd een overdaad aan prikkels in je omgeving, dit kan je (innerlijke) waarneming verstoren.

  • Noteer je indrukken tijdens of meteen na de meditatie.

  • Sluit de meditatie af door iets te eten, te drinken of contact te maken met de natuur.

Kopie%252520van%252520_edited_edited_edi

Artikels over tarot