Tips om vlot te werken met tarotkaarten

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen talent heeft om tarotkaarten te duiden.
Jouw talent moet gekoesterd en gevoed worden. Na ruim 20 jaar ervaring als tarotiste weet ik wat de grote struikelblokken zijn bij het bestuderen van de tarot.

Iedereen heeft een eigen tarot- groeipad. Groeien vraagt actie. Of je nu pas proeft van tarot of al ervaring hebt met tarot, je moet investeren in je talenten om die verder te laten groeien. Wat is jouw strategie? Hoe pak je het aan?

Hier alvast enkele tips! 

 • Gebruik een tarotspel dat gebaseerd is op Rider-Waite-Smith als studie-tarot. Dit tarotspel heeft een gebalanceerde structuur en symboliek, waardoor je inzicht in tarot groeit. Zo bouw je een eigen visie over elke tarotkaart op en kan je je eigen interpretatiestijl toepassen bij andere tarotspellen. In de Waite tarot hebben de kleine arcana mooie afbeeldingen, die elk een eigen verhaal vertellen. Dit maakt het gemakkelijk om je ermee te verbinden.
   

 • Naast je studie-tarotspel, heb je een tarotspel waarmee je kaartleggingen doet. Kies hiervoor een spel met dezelfde symboliek of een symboliek die nauw aansluit bij de Waite tarot.
  Je zal merken dat de energie van het spel waarmee je kaartleggingen doet anders aanvoelt dan de energie van je studiespel.

   

 • Lees verschillende tarotboeken van tarotkenners. Auteurs die de tarot door en door kennen baseren zich altijd op historisch correcte informatie, kennen hun bronnen en hebben een duidelijk onderbouwde visie.
  Uiteraard beveel ik mijn boek Tarot voor iedereen warm aan. Mocht je mijn boek nog niet gelezen hebben, dan kan je het eerste deel lezen op mijn website.
  Andere schrijvers die ik graag aanraad : Hajo Banzhaf, Mary K.Greer, Rachel Pollack, Marcus Katz en Robert Place.

boek-tarot.png
 • Maak je vertrouwd met de vier elementen : aarde, lucht, water en vuur. Ze vormen de basis waarop de kleine arcana worden ingedeeld en komen ook vaak voor in de grote arcana.
   

 • Kennis over de kwalitatieve kenmerken van getallen maakt het duiden van de kleine arcana een stuk gemakkelijker. 
   

 • Gebruik een doek om je kaarten op te leggen. Zo creëer je onmiddellijk je eigen heilige ruimte, waar je ook bent!
   

 • Geef jezelf de tijd om de tarot te leren doorgronden.  Lees erover in verschillende boeken en websites. Ken je enkele kaarten goed, leer er dan een paar nieuwe bij.
   

 • Noteer de boeken die je leest, legpatronen, websites en al je ideeën over tarot in een journal.
   

 • Wil je kaartleggen? Begin het oefenen van het interpreteren van kaartcombinaties met maximaal 3 kaarten. Net zoals zovelen, ben ik ook jaren geleden gestart met het Keltisch Kruis als mijn eerste kaartlegmethode. Het leverde vooral veel frustraties op. Eenvoudige legpatronen zijn zeker niet minder informatief of krachtig!
   

 • Richt je aandacht in de eerste plaats op 'welke boodschap heeft de tarot voor mij vandaag', in plaats van 'wat vertelt de tarot over mijn toekomst'.
   

 • Verruim je kennis over tarot en laat je inspireren door de ervaringen van andere tarotisten.
   

 • Het volgen van een cursus kan je tarot groeitreaject versnellen.
   

 • Zoek contact met andere tarotisten, sluit je aan bij een tarot community en/of volg workshops.
  Praat over je succes-ervaringen en je struikelblokken. Be-Leef tarot!