tarot legpatronen.png
Monique Steen van Tarot & Zo

Een verrassende en vernieuwende kijk op de Tarot!

 

Ik heb veel tarotboeken, dus toen ik het boek Tarot voor iedereen van Annick zag, vroeg ik me af, wel bestellen of niet bestellen? Toch sprak het boek me zo aan, dat ik het heb gekocht en toen ik het opensloeg, wist ik ook meteen waarom.
Het is anders dan de andere boeken. Het geeft verdiepende informatie en er staan oefeningen in die je vragen om echt naar de kaarten te kijken en te voelen wat de kaarten jou willen zeggen. De meeste tarotboeken vertellen hetzelfde : de betekenis van de kaarten, steekwoorden en dan nog een paar voorbeeldleggingen en that’s it.
Of ze verschillen juist van elkaar, wat ook weer verwarrend is, want wat is dan waar? Ik ben naar de Facebookpagina Divona gegaan en werd hier zo blij van. Geen dagelijkse tarotkaart met uitleg, maar echt informatie over de Tarot. Ook de tips op de Facebookpagina trokken mijn aandacht. Daarna heb ik de website bekeken en zag daar zoveel interessante artikelen, dat ik me meteen heb aangemeld voor een online workshop.
Wat was dat een super leuke ervaring! Meteen merkte ik dat Annick heel veel kennis heeft van de Tarot. Ook haar passie voor de Tarot was meteen voelbaar. Haar workshops zijn goed opgebouwd en geven zoveel nieuwe informatie dat ik blij verrast werd. Annick wil haar kennis graag met je delen en dat doet ze op een aansprekende manier. Geen betekenissen uit je hoofd leren, maar kijken naar de kaarten.
Wat zie je? Wat voel je? Hoe is de energie? Op deze manier ga je de kaarten duiden op jouw eigen manier en dat is zo veel waardevoller dan een betekenis uit een boek van buiten leren. Wat ik ook erg fijn vind, is dat in de workshops tarotkaarten naast elkaar worden gelegd en besproken. Wat zijn de overeenkomsten? Wat zijn de verschillen? Zo kun je ook beter verbindingen leggen tussen de kaarten in een Tarotlegging. Dat was iets wat ik best moeilijk vond en door de workshop werden mij veel dingen duidelijk en dat gebruik ik nu in de Tarotleggingen die ik doe voor anderen.

 

Na de eerste workshop heb ik nog een aantal workshops gevolgd en elke keer ben ik weer helemaal blij en enthousiast. Annick weet je op een positieve manier mee te nemen in de mooie wereld van Tarot en daagt je uit om je kennis en ervaring te blijven uitbreiden en toepassen. Voorafgaand aan de workshop krijg je een pdf toegestuurd, die kun je opslaan of printen om er tijdens de workshop aantekeningen op te maken. Dat is zo handig! Ook is het altijd mogelijk om de workshop op een ander moment terug te kijken. Ik ben erg blij dat deze workshops online worden aangeboden, zodat ik ook vanuit Nederland kan meedoen. Als je al wat kennis hebt van de Tarot en je wilt meer weten over de geschiedenis van de Tarot of verdiepende informatie wil krijgen over de Grote en Kleine Arcana, de symboliek op de kaarten, de Hofkaarten of de rol die getallen in de Tarot spelen, dan zou ik je zeker aanraden om het boek ‘Tarot voor iedereen ‘ te kopen en een workshop bij Annick van Damme te volgen. Deze workshops zijn een kadootje voor jezelf!